One year together ♥

Igår var det 1 år sen jag och Milo träffades och självklart ville vi fira. Vi båda hade hela dagen ledig och Milo hade planerat hela dagen åt oss. Jag hade ingen aning om vad han hittat på men det visade sig att allt var helt klart över mina förväntingar och jag hade inte kunnat bett om ett bättre sätt att fira vår dag på. Låter bilderna tala för sig själv ♥


Midsommarfirande på Malta

 

Malta VS Sverige

I onsdags förra veckan så firade jag 1 år här på ön. Helt  sjukt att tänka att jag spenderat ett helt år på lilla ön, tiden går så fort men ändå så långsamt, läskigt ibland. Men jag har iaf varit med om så sjukt mycket under tiden på Malta, träffat galet mycket nya människor, sköna människor, konstiga människor, nya vänner men också en hel del idioter. Sen att jag flyttat totalt 4 gånger under det här året har också varit en upplevelse, varje boende har varit så sjukt annorlunda mot de andra. Började med att jag bodde hos de mest svenska svenskarna, sen med dom härligaste tjejerna på ön, med den stelaste och ensammaste killen på ön och nu med 4 killar från världens alla ställen. Även fast jag sa att jag skulle stanna här runt ett år så blir det nog längre ändå, har ju ändå nån typ av ihop pusslad vardag här nu.
 
Efter att ha bott här ett tag nu så har jag lyckats upptäcka nya saker i min vardag som min lilla svennehjärna inte är, kanske ska säga var van med:
 
I mataffärerna måste man alltid be om en plastpåse, oavsätt hur jävla många varor man kommer med till kassan så får man fan i mig ingen påse om man inte ber om det. Alltid när malteserna bakom kassan frågar om jag vill ha en påse, "näää men asså jag tar det på ryggen, det är cool lugnt! tackar som frågar......"
 
Sen att deras kundservice är från en annan värld gör det bara ännu lustigare, att du behöver stå och vänta på att personen i kassan ska prata klart om helgens feta fest med dens kollega är ingenting konstigt, eller att dom får en att känna sig som världens jobbigaste människa när man frågar om hjälp. Det kom som en chock i början men nu är man van, här snackar vi no stress.
 
När du går på gatorna så räkna inte med att hitta papperskorgar, varför slänga i papperskorgar och hålla gatorna rena när det finns gator? Tro inte nu att gatorna är täckta av skit av min överdrift men kan ju stöta på ett gammalt smörpaket mitt på gatan.
 
Trotoarerna här är inte gjorda för 2 pers, här är gatorna så smala att om man är ett gäng människor så blir det att man går på ett led och helt plötsligt ser man ut som en skolklass som är ute på utflykt och måste fint gå på led. Förstår att Malta inte är så stort och dom inte har massvis med plats, men kom igen, trotoarer gjorda för två pers är väl inte så mycket begärt?
 
Sen att det alltid finns nån pratglad maltes som pratar med busschauffören är inte konstigt, klurar fortfarande på om det är så att de personerna faktiskt känner busschauffören eftersom Malta är mindre än minst, eller om det faktiskt är så att dom har förmågan att vara trevliga. En fråga jag förmodligen aldrig får besvarad.
 
har en hel lista på fler saker som händer på min lilla ön, men märkte nu att det är alldelse för jobbigt att skriva ner.
 
Eller jo, malteser springer alltid för livet när dom är en bit ifrån ett övergångsställe och ser att grönljusen börjar gå över till rödljusen, hänt flera gånger att jag helt plötsligt ser gamla tanter börjar kuta som proffesionella idrotsmän, tänker alltid att de är idioter, de kommer att bli grönljus igen.
 
Det va allt för mig,
 
Hoj så länge! /Issakissa

16.06.2014

Ligger hemma och degar i soffan, trots att det är 30 grader och sol ute. Får alltid ångest av tanken, vill ligga ute i solen varje ledig minut och ta vara på värmen. Som tur kan jag trösta mig med att det kommer vara 30 grader och sol ett bra tag framöver så jag har tid på mig att ligga o steka i solen. Sen att jag ligger hemma i soffan och slöar klockan ett på dagen känns otroligt festligt, det här är nämligen min första vecka med kväll på en hel månad vilket känns så jävla skönt! Att få sova ut imorse var guld!
 
I helgen har jag mest slöat, och oj vad jag har njutit av att inte göra nånting. På dagarna har jag och Milo legat på stranden och solat o sen på kvällen har jag myst ner mig i soffan och slöat vid datorn hela kvällen. Valde att inte gå ut den här helgen vilket har varit jätteskönt, har sluppit spendera min helg med att vara bakis och näst intill död. Tror det blir fler slöhelger för min del framöver, fast det får börja om 3 veckor, de två kommande helgerna är fest inplanerat.
 
Den här fredagen så har några svenskar här på ön fixat ihop midsommarfirande för alla svenskar, närmare alla 2000 svenskar på ön. Jag och folk från jobbet har planerat på att gå dit tillsammans så det ska bli jättekul. Det börjar med middag som är en buffé av traditionell midsommarmat, typ det jag är mest taggad för! Svennemaaaat! Efter det är det fest så det kommer bli skoj, men ser mest fram emot maten. heh
 
Helgen efter är det Champagne Wars, så himla kul att jag får gå på det i år igen! Var på det förra året precis i början när jag började på Videoslots vilket va så sjukt kul, och i år är mitt jobb sponsorer för eventet vilket gör att i år kommer bli ännu fetar. Är så taggad!!
 
Nu kom killarna hem med frukost så ska käka lite och sen ta mig till jobbet,
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
 

Bilder från svennebesök

 

RSS 2.0