28.09.2013

Gott folk. Vad händer en lördag? nej fredag? Vad är det för dag? iaf. Vad händer en dag som denna?

Jag själv har suttit på jobbet sen åtta imorse. Knappt haft några kunder, och somnade på lunchrasten. Snart är även den här arbetsdagen över och på måndag får jag och karrobuus vår första lön! Men vuxna och ansvarstagande som vi är så ska vi inte go bananas i klädaffärerna och käka ute varje dag. Vi båda kommer vara duktiga och spara nästan hälften av vår lön, om vi är duktig eller bara snåla går att diskutera. Men att ha knapra ihop sin första lön känns bra, vilket också betyder att vi jobbat här i en hel månad snart. 
 
Nu på måndag får vi äntligen helg, som efter varje vecka känns väldigt behövlig. Antingen är man trött på att vakna tidigt varje morgon, eller på att sitta ensam på ett dött kontor hela kvällen. Men bara för att det är helg så betyder det inte att vi äntligen kommer att få sova ut, på måndag morgon blir det att pallra iväg sig till huvudstaden för att för tredje jävla gången försöka få det där maltesiska id-kortet. Sen har även Sandra frågat om jag och karro vill hänga med till Comino nu på tisdag, får se om det blir av. Googla Comino era jävlar så ska ni få se vad jag pratar om, och tänk sen på att jag bara bor en timme bort från det där stället. "Dig är det inte synd om" eller nått annat fint skulle jag säkert få höra av min kära mor nu. Älskar för övrigt hur avundsjuka folk är på min vardag och tanken på att man behöver tjockjacka i Sverige medans jag bara glider runt i shorts och linne. Älskart!
 
Läste förresten i tidigare inlägg hur jag skrev att jag skulle börja springa fem kvällar i veckan. HAH. ha hHA. HA. Har jag gjort det? Svar: Nej! Har istället legat i soffan, ätit choklad i mängder och umgåtts med fina Frida. Veckan är ju iofs inte slut än, bara lördag idag, undrar om det är okej ifall jag kör alla fem springrundorna imorgon istället. Eller så skiter jag bara i att springa för det är förjävla jobbigt och tråkigt.
 
Hoj så länge! /Issakissa

26.09.2013


Hej hopp readerz!
Här ovan skådar ni min lunchlåda den kommande veckan, och även nog det fetaste jag har ätit dom senaste fyra månaderna. Duktig som jag är bestämde jag mig igår efter jobbet, som jag för övrigt inte var på. Kom på morgonen vid klockan åtta, två timmar senare hade hela kontoret inget internet. Blev hemskickad vilket då gjorde att jag fick en ledig dag. Gick raka vägen till stranden och spenderade några timmar där. Men då kom jag iaf på att jag kanske skulle behöva en såndär matlåda den här veckan. Och eftersom jag körde tonfisk/majs/gurka sallad hela förra veckan så tänkte jag festa till det med någonting gott den här. Jag ställde mig alltså och gjorde tacofyllda paprikor, har redan tjuvsmakat lite och jag är helt säker på att det här kommer vara varje dags höjdpunkt. Är så sjukt imponerad på mig själv, stackars Milo var tvungen att stå ut med mitt skryt hela kvällen. 
 
Som sagt, jobbar dagspass den här veckan. Så nu när jag har tid på kvällarna så har jag bestämt mig för att gå och ut springa fem kvällar i veckan. Är helt perfekt när vi bor så när strandpromenaden som är en perfekt springsträcka. Det fina med att jobba dagspass också är att man ibland stöter på något litet fyllo som traskar hem från förmodligen en bra utekväll på bargatan, imorse var en sån morgon, mötte min härliga rumskompis på väg till jobbet och hon på väg hem, full och glad. Då blir man ju inte alls avundsjuk... Men ikväll blir det nog en utgång Light iaf. Tjejerna ska ut, så ska väl med på nån drink eller åtminstonde vara med på förfesten. Så det ska bli skoj!
 
Hoj så länge! / Issakissa
 

23.09.2013 - Tacokväll







Som ni kanske förstår ifrån rubriken och bilderna så styrde jag och karro ihop en tacokväll nu i måndags med våra nyfunna vänner. Det vart fyra svenskar, tre serber och en polack, och 50% av dom som va med hade aldrig ätit tacos förut! Och ni kan ju gissa vilka dom 50% va. Men det vart iaf jättetrevligt och tacos gick hem hos gästerna. Till efterrätt bjöds det på kladdkaka, och snälla Sandra hade tagit med sig cupcakes. Så vi körde på riktigt fredagsmys fast på en måndag istället. Vi alla pratade om att göra om det igen, så att alla bjuder hem alla och bjuder på någon typisk maträtt från sitt land, tyckte det va en toppen idé. Kul bara att vi svenskar bjöd på tacos som kommer från mexico. Efter middagen vart det även utgång. Jag hade det helt klart alldeles för rolig för FY vad jag mådde som jag förtjänade dagen efter. Hade iaf en bra helg med bara massa bra människor!

/Issakissa

21.09.2013

Hej hopp readerz,

Har ett antal gånger loggat in för att skriva men varje gång slutar det med att jag inte vet vad jag ska skriva och stänger ner. Det är inte de att jag inte har något att berätta utan hela själva grejen att skriva ner allt känns så jäkla jobbigt. Men imorgon är det sista dagen på den här jobbveckan och då har jag och karro klarat av våra tre första veckor på jobbet. Tre veckor har ändå gått förvånadsvärt fort och det kommer väl förmodligen ett halv år också göra. Jag har jobbat kväll hela veckan, så på dagarna har jag sprungit runt lite överallt för att kunna fixa maltesiskt id-kort och öppna ett bankkonto på Bank of Valletta. Är inte alls lika lätt som man fått för sig, trodde i stort sett jag kunde glida dit och få det där fixat, men ska tillbaks till Valletta nu på måndag och det blir min tredje sväng dit för det här jävla id-kortet. Så idag vart min första lediga förmiddag, och den sov jag bort. Kändes underbart att vakna utvilad, äta lite frukost, chilla vid datorn och sen knata iväg till jobbet. Kommer bli ännu fetare sen när jag köpt en cykel och kan rulla till jobbet, är i stort sett en enda stor nerförsbacke. 
 
Nu i helgen, rättare sagt måndag och tisdag som blivit min och karros helg nu framöver, så ska vi först till Valletta, sen försöka styra en tacokväll också till grabbsen som aldrig käkat tacos förut (?!?). Sen ska jag förhoppningsvis ta mig iväg till Mosta med marcus och kolla på cykel och också glutta lite i maltas enda musikbutik.

Ps. Imorgon fyller jag år om exat två veckor, och har hört att det ska firas rätt så ordentligt!! ds.
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
 

20.09.2013




Här är lite fler bilder från när min finaste mormor var här på besök. Det lagades mat, för övrigt det godaste jag ätit på denna ö, so far. Vi drack drinkar på Native bar, hade en heldag i Valletta och avslutade veckan med en jättetrevligt middag på ett jättetrevligt ställe som jag helt klart kommer gå tillbaks till, synd bara att jag inte minns namnet på stället. Så bra va de. Nu är mormor tillbaks i förhoppningsvis regninga sverige. 

Måste erkänna en sak, får en må bra känsla i magen när jag hör hur tråkigt väder det är i Sverige.

15.09.2013

Hahah för övrigt, när jag vaknade imorse av alarmet som ringde så möts jag även av två fullisar. Sitter på toaletten när jag hör hur ytterdörren låter massor, blir först rädd och tror det är någon som försöker ta sig in. Tillslut fattar jag att det måste vara karro då jag hör henne prata, då kommer nästa fundering, vem fan pratar hon med? Sig själv?. Det får jag snabbt svar på när jag öppnar toalettdörren och ser Tobbe med sina äckligt blåa ögon stå och trycka precis utanför. Då har karro precis kommit hem från att ha festat hårt på bargatan, och också lyckats få hemsläp. Själv var jag på väg upp för att åka till jobbet. Kul. 

Blev lagom avundsjuk på dom, vill också komma hem full klockan sju på morgonen. 
 
/Issakissa

15.09.2013




Efter jobbet igår så mötte jag upp mormor utanför hennes hotell. Efter det gick vi och satte oss på Café Cuba i Sliema a.k.a Slemmet och käkade. När vi var klara där gick vi på jakt efter ett soft hängställe som serverar den omtalade banoffee pajen. Och eftersom mitt favoritställe med godast banoffee pie har slutat servera det så blev det att vi hamnade på Peppi's efter myket traskande.

Haha, kul nog fick jag mormor att ställa upp på en klassisk "malta turistbild" på vägen dit. Vet inte hur många människor, förmodligen 97% turister, som jag sett ställa sig vid strandpromenaden och posa medans någon stackare som inte alls bryr sig blir tvingad till att ta kortet. Har även sett stackare som försökt ta sånna bilder på sig själv, men man ser hur armen liksom inte räcker till för att få med hela personen i bilden och jag vill inte tänka mig hur dom bilderna blir. Får alltid lust att springa fram till dom stackarna och fråga ifall jag ska ta kortet. Gjorde det en gång till ett par som stod och försökte ta kort på sig själva med St.Julian i bakgrunden, verkade inte så speciellt uppskattat av tjejen, fick bitchblicken av henne sen gick jag snabbt därifrån. Hur folk posar är också väldigt kul att se, tjejer kör ofta ut med rumpan, ut med tuttarna, in med magen och fram med ett snyggt "duckface'et". Killarna ser mest uttråkade ut. Jag och karro har fortfarande inte gett oss på en sån turistbild än, känner mig lite som mormor kände sig igår, 2 cool 4 turistbilder. 
 
Men tillslut fick jag och mormor vår efterlängtade banoffee pie iaf, synd bara att den smakade skit och att jag inte kunde äta den. Så jävla besviken. Idag ska vi ut och käka igen, varit värsta lyxen den här veckan att få gå ut och äta varje dag. Kommer suga sen när jag får gå tillbaks till tonfisk och pasta till middag. Sen förhoppningsvis om jag orkar så blir det även utgång ikväll, de vill säga ifall jag inte deckar i sängen innan klokan 10.

Hoj så länge! /Issakissa

14.09.2013



Hoj readerz!
 Hur jag mår? Jo tack jag mår bra, äntligen. Eller iaf bättre. Har mått bajs sen i onsdags men nu äntligen vaknade jag imorse och kunde andas, kändes som en helt ny upplevelse. Kände mig också rätt så utvilad när jag vaknade, också första gången på den här veckan. Så det här har helt klart varit en händelserik vecka! Sitter för övrigt på jobbet just nu, helt ensam, alltså HELT ensam, zero people på kontoret. Vilket direkt ger mig känslan av att jag vill sätta på Justin Bieber på högsta volym och dansa i vårt otroligt stora och tomma kontor. Men rädd som jag är att min chef i smyg har satt upp nån superhemlig kamera nånstans gör att jag istället snällt sitter kvar på min stol med max volym i hörlurarna. Jo förresetn, har börjat lyssnat på Justin Bieber, eller snarare börjat pressa hans låtar. Det var efter att jag och karro en dag då vi var bakis satte på Justin Biebers film "Never say never" som jag blev helt såld på pågen. Så nu är jag en beliver.

Nu är det bara en timme tills jag har lunch, då ska jag äta min asfeta lunchlåda som jag suttit och längtar efter sen jag vaknade imorse. Jag och mormor lagade nämligen en asfet middag hemma igår, och resterna kommer bli min middag dagarna framöver. Helt underbart, ska få äta hemlagad lyxmat i typ tre dagar. Älskar livet!

Hoj så länge!

10.09.2013


Ps. Är inte så olycklig som det ser ut, var bara för ansträngande att le klockan åtta på morgonen.ds

Hej hopp! Uppe med tuppen är jag, då också boksavligen talat. Har en tupp utanför mitt fönster som låter varje morgon när jag ska vakna, känns som jag bor i någon halvdammig by mitt i ingenstans. Det har väl också hänt att tuppjäveln börjar låta då jag går och lägger mig, men det får väl jag ta eftersom jag ibland lägger mig när vanlgit folk går till jobbet. Men eftersom jag nu blivit en del av det normala folket här på ön som vaknar alladeles för tidigt så får tuppen mer än gärna kuckelikua på morgonen. Så, det här är andra dagen på jobbet då jar sitter ensam på supporten från kl.08-17. Är rätt så jättedött på supporten, så finns inte mycket jobb att göra. Skönt tycker jag då jag istället kan göra sånt jag är bra på, som att sitta vid facebook i 9h istället och lyssna på musik. Har åkt på någon sjuka nu också, gissar på att det är för den jävla luftkonditioneringen vi har på jobbet. Och då menar jag inte att vi har en, utan vi har luftkonditionering i plural, alltså 3 styckna som blåser kallt på mig hela dagarna. Så sitter med snuva, ont i halsen och dåsig i huvudet. Känns lagom bra såhär andra veckan på jobbet. 

Igår efter jobbet åkte jag till mormors hotell och mötte upp henne där, vi gick och käkade på ett ställe som såg mycket fetare ut på utsidan än vad det egentligen var. Men maten var god och vi satt precis vid havet så det var ändå okej. Efter det tog vi en kaffe på mitt favorit banoffee pie ställe och efter det var jag tyvärr tvungen att gå hem och sova, var så sjukt jävla trött. Antagligen inte så konstigt eftersom jag endast hade sovit 3h. Men jag och mormor ska förmodligen tillbaks till banoffee stället idag och käka middag, är helt klart ett av mina favoritställen här på ön så det ska bli trevligt!

Hoj så länge! /Issakissa

10.09.2013

ÄNTLIGEN! Lystring readerz, min käraste mormor är och besöker lilla ön! Hon anlände igår och jag mötte upp runt tre tiden utanför hennes hotell, som jag för övrigt bodde på för cirkus fem år sen då jag var här och hälsade på min syster. Det är så himla kul och också lustigt att ha familj här på ön, för nu har man allt mer o mer hunnit komma in i att bo här och så helt plötsligt är mormor här och det känns helt normalt att träffa henne. Men det jag inte fattar är att hon är här för att hälsa på mig men samtidigt är det som en solsemester för henne. Helknasigt. Första kvällen gick vi iaf ut och åt på ett jättemysigt ställe påväg in mot Paceville. Kommer tyvärr inte ihåg namnet på restaurangen så det får bli restaurangen brevid Cuba. Åt jättegod mat, drack förvånandsvärt gott vitt vin och pratade massvis. En efterlängtad kväll och fler av dom kommer, älskar att mormor ska var här hela veckan!

Sitter på jobbet nu förövrigt och ska väl gå på lunch snart som kommer få bli nån halvsvettig pirog eller nått. Vi äger ju ingen mat just nu och inga pengar heller, så ska hitta en lunch för cirkus 11kr. 

Hoj så länge! /Issakissa

 

 

07.09.2013


Igår så var det första dagen på min och karros förmodligen sista långhelg på ett bra tag. Vi är nämligen lediga fram tills onsdag nästa vecka. Så långhelgen invegs med frukost på Café Ole med milo och hans kompis Ivan, älskar det stället! Efter det gled jag och karro ner till stranden en timme eller två och njöt av solen, var alldeles för länge sen jag var på klipporna och sola, har antingen varit dålig väder eller så har jag jobbat. Vi gick även och shoppade efter att ha stekigt på stranden, vi fick med oss lite nya saker, och oj vad jag har saknat att gå i affärer, älskar't! Senare på kvällen var det meningen att vi skulle ut med tjejerna och några fler, men blev att stanna hemma för min del, mådde illa och kände inte alls för att festa. Så karro gick ut med tjejerna och jag var allmänt översnäll och ställde mig och slängde ihop en panoffie pie till Milo som en försenad födelsedagstårta då han fyllde år i fredags. Så min lördag vart lugn, men fick höra av Frida och Linda idag att karros kväll däremot var rätt så händelserik, det jag vågar dela med mig av är väl det att karro blev rånad av två killar. Tydligen så åkte en bil förbi, stannade framför karro, frida och tobbe, hoppade ut ur bilden och....snodde karros chips, efter det sprang killarna tillbaks in i bilen och åkte iväg. Går ju inte annat än att skratta åt det.


Hoj så länge!
/issakissa

Första veckan på nya jobbet

 

Champagne wars


Tänker låta bilderna prata nästan i stort sett för sig själva. Men för att ni ska förstå hur jävla sjukt det var så tänker jag dra det lite kort. Champagne wars var ett event som hölls vid en asfet villa här på lilla ön förra lördagen. Vi blev inbjudna av företaget vi börjat jobba för, då dom sponsrade det här eventet. Det roliga var att jag och karro total missuppfattade hela grejen. Det var bestämt att vi från Videoslots (företaget) skulle mötas upp hos Alex redan vid 12 på dagen för att förfesta. Dagen innan fick vi ett samtal där Philip sa åt oss att inte ha allt för fina/dyra kläder på oss då det tydligen fanns risken att bli blöt. Förstod inte riktigt då vad han menade. Så jag och karro gled dit i short och nått linne, uppsatt hår och vardagsminkade. HAH! Helt fel ute, thank god för att vi kunde gå hem och byta om mellan förfetsten och själva eventet. Det här eventet var nämligen bokstavligen talat ett enda stort champagne krig. Vi kom dit och såg en enorm pool i mitten av stället, små vip bort runt hela poolen, ett lååångt bort proppat med champagne, Absolut vodka osv. Kommer ihåg hur champagnen bara vällde in, flaska efter flaska, tog aldrig slut! Och sen får vi ju inte glömma alla inhyrda brudar som trallade runt i endast bikini och högklackat. Där står vi, jag och karro, och undrar vart fan vi har hamnat. En sjuk dag, vi hade så jälva kul, älskade livet den dagen. Festade från 12 på dagen till fem på morgonen dagen efter, tycker såhär i efterhand synd om min lever, lever den ens?

Blue lagoon


Förra fredagen var jag och karro o besökte Blue lagoon som ligger bara en timme ifrån oss med båt. Bilderna gör sig verkligen inte rättvisa, det där stället är helt otroligt i verkligheten. Och nej, vattnet är inte färgat med turkos karamellfärg, helt galet hur blått vattnet är. Så det vart en dagstur dit, vi snorklade i två timmar, snorklade även in i en grotta så vi kom ut på andra sidan mitt i havet. Helt otroligt! Och sen somnade vi både i någon timme på klipporna tills det var dags att ta båten tillbaka. Det bästa är att vi bara bor en timme bort, på återseende Blue lagoon!

RSS 2.0