30.12.2013

Hej hopp!
 
Idag är det den nästsista dagen på det här året. Lika sjukt varje år då jag inser att ett helt år redan har gjott. Och OJ vad saker har hänt under år 2013.
 
Jag gick sista terminen i gymnasiet
jag sa upp mig från mitt första riktigt jobb
jag tog studenten (!!)
Jag va i göteborg med min fina syster
jag såg Håkan Hellström i göteborg med min fina syster (+ Var på Summerburst)
 
men det största är helt klart dagen då jag tog och packade ner så mycket av mitt liv i en resväska, tog min enkeltbiljett och flydde till denna medelhavsö som jag nu bott på det senaste halvåret. Och OJ vad saker som har hänt bara på denna ö.
 
Jag har träffat sååå många nya människor
Jag har lärt mig att ta hand om mig själv
Jag har jobbat på skitjobb
Jag har haffat guzz
Jag har festat som aldrig tidigare
Jag fick jobb på Videoslots, där jag fortfarande jobbar
 
Och jag kan nu i slutet av året 2013 säga att det här är ett år då jag lyckades med två stora mål i mitt liv. 1. Jag tog studenten och förvånade mig själv med hur pass bra betyg jag gick ut med. OCH 2. Jag lyckades med endast en enkelbiljett och pengar i fickan som jag sparat ihop under det tidigare året, ta mig ut i världen och till och med flytta ifrån Sverige. 
 
2013 har varit ett bra år. Hoppas på att 2014 blir minst lika bra!
 
Hoj så länge och så hörs vi igen nästa år! /Issakissa

29.12.2013

 
Helt sjuk hur mycket det regnade här om dagen. Eller egentligen så regnade det väl inte mer än vad det vanligtvis kan göra i Sverige. Men någonting är det med den här ön för varje gång det regnar så blir det som översvämmat på gatorna. Och det kommer väl förmodligen vara så mesta dels nu under Januari och Februari, eftersom det inte snöar här så regnar det massor istället under vintermånaderna, som tur nog bara är två månader på hela året! Än så länge är det iaf soligt och regnar bara någon dag då och då. Ser iaf inte fram emot det...
 
Känns kontigt när jag tänker att julafton bara va för några dagar sen. Det är alltid så sjukt mycket hype och stress runt jul och sen kommer julafton och tar slut sen lika snabbt. Sen jul har jag mest tagit det lugnt, tränat och gick även här om dagen och shoppade lite för julklappspengarna jag fick av familjen. Förväntade mig att det skulle vara mellandagsrea överallt men tydligen är det något Malteserna inte greppat att man har det i affärerna dagarna efter julafton. Några få butiker hade rea och det mesta jag fick med mig hem var faktiskt från rean. Köpte bland annat två par kjolar, kändes inte helt rätt att köpa kjolar i slutet av December så va tvungen att påminna mig om att om tre månader kommer jag förmodligen kunna använda kjolarna! Har märkt att jag hela tiden chockas av hur annorlunda klimatet är här än ifrån Sverige, min hjärna är liksom fortfarande kvar i att det ska vara snö och kallt den här tiden på året.
 
Idag är det även sista dagen som jag jobbar kvällspass, ska bli så jäävla skönt!! Dom har gjort ändring i schemat nu som jag tror kommer bli jättebra och framöver kommer jag till och med ibland att ha helg lördag, söndag som vanliga människor, vilket jag ser fram emot! Sen nästa vecka börjar även en till kille att jobba i supporten, det enda jag vet är att han heter Jonathan, och hoppas verkligen på att det inte är den där 45+'arn som var på arbetsintervju för några veckor sen! Återstår att se!
 
Hoj så länge!/ Issakissa
 
 

Julafton i 17 grader och sol

 

21.12.2013

 
Detta är tredje gången jag sätter mig ner för att skriva nått här i blöggen, men varje gång har det slutat med att datorn dött och jag inte orkat. Ska snart iväg och kolla lite i affärer innan jobbet, för nån andledning känner jag att jag vill shoppa massor, kläder, smink prylar osv osv. Antagligen för att det är typ det enda jag kan göra, alla andra jobbar nu när jag är ledig på dagen och sen jobbar jag hela kvällen. Men efter nästa vecka är det minsan slut på det! Då har jag äntligen jobbat klart hela den här månaden med bara kvällspass. Och nästa vecka är jag ju också ledig mån,tis,ons. Har fortfarande inte alls uppfatta att jag är ledig för att det är jul, men tror jag få ge upp tanken om att jag någonsin kommer fatta det i år. Fick en julklapp från jobbet nu i veckan, vilket blev helt fel i mitt huvud eftersom jag precis kommit in från att ha glidit runt i tunnjacka i 17 o sol. Julklappen från jobbet är för övrigt nästan slut nu, den bestod av choklad och sprit, det är spriten som är kvar av julklappen.
 
Ska väl kila iväg snart, men är faktiskt inte alls sugen på att gå ut. Ligger nerbäddad i sängen och skulle mer än gärna ligga kvar här hela dagen. 
 
Ps. Idag är ingen vanlig dag.
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
 

18.12.2013

 
Idag var min andra lediga dag i veckan och det slutade med att bli en rätt så bra dag faktiskt! Vaknade upp runt 10 tiden, vilket jag själv är rätt stolt över! Men har ju märkt att enda chansen för mig att lyckas vakna vid den tiden är ifall jag har min mänskliga väckarklocka, som tur nog är duktig nog att vakna oavsett hur jävla trött han är och dessutom har tålamodet till att tjata på mig tills jag går upp ur sängen. Efter vi vaknat blev det frukost på Olé, känns fortfarande lika lyxigt varje gång att gå ut och käka gofrukost! Efter vi var klara med dagens frukost så kom frågan, vad ska jag göra idag? Och som oftast när jag inte har något planerat så bestämmer jag mig för att gå i affärer, och det vart inget undantag den här gången heller. Innan jag gled in mot affärerna så mötta jag upp Karro ett tag som hade lunchrast på nya jobbet, så himla skönt att hon jobbar 5 min från vart jag bor. Så jag sprang dit och vi satt och pratade i solen ett tag. Var så sjukt härligt väder idag, som en härlig solig vårdag! Efter det träffade jag även Frida en snabbis som bor 5 min från mig, så vart två flugor i en smäll. Tillsluta kom jag till shoppinggatan, och då fick jag äntligen lite julkänsla! Malteserna är ju inte dåliga på att julpynta, men jag gillar't! Hade tur och hittade lite fina grejer i affärerna som jag fick med mig hem. Köpte en tjockmyströja, en hårfön, en mascara och en foundation. Allt var faktistk nödvändiga saker! Allt förutom tröjan kanske.. men den va fin! Man får!
 
Fick iofs höra från min roomie när jag kom hem idag efter att ha varit och handlat:
 
Jag - Jag har varit och shopppat!!
Krille - Inte smink va?
Jag - ...
 
Efter att bott med mig i tre veckor har han förstått att mitt inköpt av smink varit mer än nödvändig den senaste månaden.

16.12.2013

 
Hej blögg readerz! Som ni ser på bilderna så är det fortfarande inte vinter här, jag tänker iaf inte kalla det vinter så länge man fortfarande kan glida runt i tunnjacka och solbrillor. 
 
Det har äntligen blivit måndag = ledig. Vaknade upp utan alarm idag och det jag har åstakommit idag är att ha ätit frukost på en parkbänk ute i solen. Hade ett litet "moment" där jag fick måbra känslor och älskade livet, kändes fint. Snart ska jag väl iväg och handla innan det sen blir dags för gymmet och sen myskväll med pågen. 
 
I lördags vart det utgång för min del, var ett bra tag sen sist faktiskt. Har inte blivit så mycket utgång eftersom jag jobbat till 01 dom senaste veckorna och sen har jag inte alls haft någon lust när det blivit regningt och kallare ute. Jag är ju van med att glida till bargatan i short och det tunnaste linnet jag äger för att slippa dö av hetta. Men i lördags drog jag mig in till bargatan efter jobbet iaf, Tiina och Alex jag bodde med förut ska åka vidare till Australien nu så dom hade bokat VIP bord på Hugos och drog till med en fet utgång. Det var en riktigt bra utgång och kom inte hem förrens sju på morgonen, vilket jag inte förstod förrens jag mötte på folk på strandpromenaden som var på väg till jobbet. Kommer sakna Tiina och Alex, världens härligaste tjejer!
 
Gick för övrigt loss i NYX butik här om dagen, andra gången på två månader som jag köper smink för 600 kr. Måste erkänna att jag får smått ångest, det är två veckors matpengar! 
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
 

13.12.2013

 
I onsdags var det 11-12-2013, och även dagen då det var exakt 6 månader sen jag och karro landade på denna ö. Vi har alltså bott här i 6 månader, 180 dagar och 259200 minuter. Tiden har gått otroligt fort och det har hunnit hända så sjuukt mycket under den här tiden. Vi har solat och badat, festat, träffat nya människor och fått nya vänner, sökt jobb, jobbat, lärt oss vara självständiga, bott med olika människor, fått nya jobb och osv osv. Och nu sex månader efter att ha bott här på ön så kan jag äntligen säga att jag fått en vardag här! Jag har min lägenhet, har ett jobb som drar in pengar varje månad och min vardag idag skiljer sig verkligen från i början när jag levde på pasta och varje dag vart en fest. 

Jag är sjukt glad över att jag åkte efter plugget och faktiskt lyckades med att stanna kvar! Får se hur länge jag stannar på den här ön, än så länge är det fortfarande kul! Så det återstår bara och se, fortsättning följer!
 
Hoj! /Issakissa
 

11.12.2013

 
Dessa fina skapelser tillverkade jag och karro igår. Eftersom karro är ledig hela den här veckan innan hon börjar nya jobbet nu på måndag och jag också var ledig, så tänkte vi att vi skulle passa på att julbaka lite. Liksom göra ett försök i att få någon slags julkänsla, och jag tror vi lyckades lite iaf. Som allt annat så blir ingenting riktigt som i Sverige, måttade utan decilitermått, konstig jäst och färgglatt strössel,men har fått höra från flera att dom vart godkända. Själv åt jag fyra bullar till middag igår.
 
Nu är det dags för gymmet!
 
Hoj så länge! /Issakissa

09.12.2013

 
 
Hej hopp readerz! Idag är min lediga dag och den startade med en god frukost och sen ett besök på gymmet. Var första gången jag gick med millepille och hans polare till gymmet. Det gick bra tills det var min tur att börja med vikter, milo skulle hjälpa mig med hur jag skulle göra och det slutade med att killarna skratta åt mig för att jag var så svag. Mina små spararmar har inte lyft något tyngre än mjölk på ett antal år så tycker inte det är så kontigt. Gymmet avslutades med bastu och lite spahäng. Vi åkte även högst upp på hotellet, och utsikten därifrån var galen, och sen att vädret var underbat gjorde det hela ännu finare. 
 
Sitter hemma nu och försöker googla runt vad vi ska käka ikväll, undrar om jag ska dra till på nått gotte eller göra det enkelt för mig med typ tacos?
 
Hoj så länge! / Issakissa

08.12.2013

 
Hej från en solmedelhavs ö! Bilden är tagen från idag, och som ni ser så bjuder Malta på sol och cirkus 14 grader idag, vi har faktiskt haft tur med vädret hela veckan. Satt och käkade frukost med Milo på Café Olé idag och det kändes som en svensk solig vårdag så måste liksom hela tiden påminna mig om att det snart är mitten av December, alltså inte vår utan snart jul! 
 
Och den här morgonen händer något som länge gått och väntat på, det hände sjuka grejer! Jag och Milo gled ner till Olé, solen sken och livet kändes fint, vi kom fram till Olé och jag beställde min macka som jag beställt nu dom senaste gångern vi har varit där. Det är en vanlig ost och skink macka med sallad, den macka känns så himla Svergie, och antar att jag hela tiden beställer den eftersom jag nu insett att nånting jag faktiskt saknar med Sverige är maten. Men iaf, nu till det stora. Har ju tidigare skrivit om att jag hela tiden beställer en cappuccino take away. Och idag behövde jag fan inte göra det (!!!) Och då menar jag inte att Millepille gjorde det åt mig, utan att tjejen som alltid jobbar där kom fram och frågade om jag skulle ha en cappuccino take away!! Jag har nu lyckat med mitt mål för denna vistelse på denna ö. Jag har gjort mitt och kan nu packa ihop mitt och dra vidare!
 
Har för övrigt ingen julkänsla alls, beror väl mest på att tanken på snö inte ens existerar på den här ön och att kunna glida runt i solbrillor och tunnjacka 16 dagar innan julafton. Men jag har iaf ätit min första lussebulle som jag fick av min snälla rumskompis. Har planerat på att baka lussebullar nån dag snart, men det tar ju sån jävla tid! Får se om det blir av eller ifall min lathet tar över och jag istället glider ner till Swedish delight och köper lussebullar där. 
 
Idag är det söndag och imorgon är jag ledig. Jag och millepille har planerat på att gå till gymmet och sen chillaxa på spa avdelningen. Efter det får jag se vad som händer, försöker alltid planera så lite som möjligt! 
 
Hoj så länge! /Issakissa
 

02.12.2013


 
Fort var det gjort, gled ner till gymmet vid 12 och nu en timme senare är man ägare till ett gymkort. Så nu måste man börja hänga där också, och inte bara snacka. Gymmet hade allt man behöver och dom har ju även en spaavdelning som ingår i gymkortet, så om inte annat så kommer jag väl ligga på en av solstolarna och njuta av värmen från taklamporna. Otroligt charmig bild på gymkortet fick jag ju också!
 
Hoj så länge! /Issakissa
 

02.12.2013

 
Som ni säkert ser på bilderna så är det en filur för mycket på alla bilder, det är min käre vän Lukas som var nere på besök här på ön. Han kom för två veckor sen och hängde med mig tills i torsdags förra veckan. Vi hade varken pratat eller setts på 5 år så när han föreslog att han skulle komma ner och hälsa på så tveka jag inte en sekund. Lärde honom allt jag kan om malta, vilket inte är mycket utan består väl mest av, käka frukost ute, glida runt på dagarna, kolla lite i affärer i stan och sen dricka öl på kvällarna. Vi hade det skitkul tillsammans och så tråkigt när han åkte hem. 
 
Idag är det ledig dag, alltså måndag, och jag ska snart möta upp Frida för att köpa gymkort på hotellet precis brevid där vi bor. Bland annat millepille gymmar där och hört fler som gör det, och nu när det är vinter och tråkigt så finns det inte så mycket att göra, så tror det kan passa bra med ett gymkort. Hört också att dom har typ som minispa med bastu och pool osv. Synd bara att jag inte ens klarar av tanken att plaska runt i en pool, tänker direkt på hudavlagringar och bajspartiklar. Ska även hjälpa karro att flytta in i sin lägenhet efter det, ska bli kul och se hur hon ska bo. Efter det kommer jag väl freestyle'a lite, förutom att det blir tacos ikväll!
 
Hoj så länge! /Issakissa

Min nya lya


 
Hej hopp! Vet att det varit dåligt uppdaterat men har varit mitt uppe i flytten och med att komma i ordning i nya lägenheten samtidigt som jag hade besök från Sverige samma vecka. Men här är iaf lite bilder på nya lyan som jag flyttade in i nu i tisdags. Trivs som fisken och kommer nog ha det hur bra som helst här! Har även blivit med katt, i plural. Dom två filurerna glider även runt i lyan. GOS!
 
Hoj så länge! /Issakissa

RSS 2.0