23.11.2013

Halloj readerz!
Sitter på jobbet, slutar om cirkus en timme! Har upptäckt den senaste veckan jag jobbat att jag får sjukt ont i båda armarna efter att ha jobbat några timmar. Förstod efter att ha fått ont tre dagar i rad att jag gått och blivit med musarm och även förkyld dessutom. Så kvällens armstöd fick bli en toarulle. Bra på ett sätt eftersom jag får armstöd och snytpapper i en och samma!

Imorgon är det söndag och sista jobbdagen, efter det får jag långhelg som inte kommer likna någon annan helg!

Hoj så länge! / Issakissa

21.11.2013

 
Idag är det onsdag och min och karros lediga dag. Dom har ju gjort om schemat på jobbet så vi är lediga måndagar och onsdagar nu, dom har alltså bytt tisdagarna mot onsdagar. Började morgonen med "långfrukost" med millepille. Skulle själv inte kalla det långfrukost med tanke på att det var runt 1 timme bara. Men i hans värld är 5 min som 20 min i den riktigt världen, så han va riktigt nöjd när han äntligen kunde ha långfrukost innan jobbet. Efter det drog jag iaf hem, då bestämde sig jag och karro för att idag va en dag då vi skulle spendera pengar på plåtter, och med plåtter menar jag små roliga saker som inte är så nödvändiga utan mest kul att ha, och idag va temat skönhetsvård/lukta gott. Lyckades få hem mig lite saker och allt som kan lukta luktar jättegott. Så jag är nöjd, känns riktigt bra!
 
Imorgon är det tillbaks till jobbet, jobbar kvällspass den här veckan med så blir skönt med sovmorgon. 
 
Hoj så länge! /Issakissa

17.11.2013

 
Vaknade imorse, (gillade för övrigt hur jag börjar inlägget så, som om jag inte vaknat varje morgon dom senaste 19 åren?) Men vaknade iaf och frös, frös massor! Så va lagom pepp på att gå upp. Men blev glatt överraskad sen när jag gick ut ur lägenheten och kände värme. Insåg då att Malta bjuder på underbart väder idag. Gick iaf med millepille och käkade frukost på Olé, och efter han gått till jobbet så tog jag en sväng på strandpromenaden och hamnade tillslut liggandes, i solen, på bryggan i två timmar. Klagar inte på livet just nu! Helt sjukt att det känns som svensksommar i mitten av November, och det va folk som badade! Va tydligen inte så kallt i vattnet enligt kinesen på bryggan. Men det är iaf sånna dagar som idag som påminner mig om varför jag orkar gå till jobbet varje dag, för att kunna stanna på den här varma medelhavsö!
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och börja fixa mig för att sen hinna svänga förbi Fridoorr och Linda innan jobbet!
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
 

16.11.2013

Klockan är 12 och jag ska snart iväg för att kolla på ett rum jag möjligtvis ska hyra tiden framöver här på lilla ön. Tjejerna vi bor med nu flyttar vidare nu i december men det blir att vi måste flytta ut redan nu i slutet av November, kommer bli så tråkigt när tjejerna flyttar med tanke på hur bra vi trivits tillsammans! Men jag och karro flyttar iaf på egna håll eftersom det blir lättas, så har kollat runt lite och pratat med lite folk. Helt galet hur enkelt det är att hitta rum eller lägenhet att hyra här. Skrev en post på facebook och inom en timme hade jag fått förslag på typ 10 olika lägenheter och rum. Den jag ska iväg och kolla på nu är ett rum hos en svensk kille med sina två katter, så jäkla gos med katter ifall jag flyttar in där! Och det är bara 5min ifrån där jag bor just nu, så alla människor och allt bra runt omkring kommer finnas kvar och mitt käraste café olé, ifall det nu blir den här lägenheten. Återstår och se!
 
Hoj så länge! /Issakissa

15.11.2013

 
Att se juldekoration sitta uppe i mitten av november är väl inte så farligt. Bättre än sverige som börjar sälja julmust i butikerna redan i oktober, då hinner man ju spy på julen innan den ens varit. Men att gå på gatorna och se juldekoration i mitten av november när det är 20 grader och sol kändes däremot lite lustigt. Och eftersom jag är kvar på lilla ön över jul så kanske det är dags att inse att den här julen inte kommer bli kall och snöig mina andra 18 julaftonar har varit. Får helt enkelt se hur den här julen blir, återstår att se!
 
Och juste, på tal om något helt annat. Jag har typ fått musarm (!!!). Får cpont i vänstra handleden varje gång jag jobbar, och har haft musarm förut så vet typ att det är de. Vad hjälper mot musarm? Improviserade och satt med en hög bananer under armen igår så jag inte skulle behöva belasta fel. Mammii, vad ska jag göra?!?!
 
Hoj så länge! /Issakissa


14.11.2013



Dom här ställerna på bilderna ovanför går jag förbi fem dagar i veckan, alltså på väg till jobbet. Och det är ställen som faktiskt gör att jag alltid har koll på tiden, har liksom lärt mig så behöver ingen klocka längre. Eller som är dom bra för ifall jag är på ett ställe och klockan är mer än vad den borde vara så vet jag att jag är körd.

första bilden: Då är klockan runt tjugofem i. Där brukar de för övrigt sitta fullt med skolbarn i skoluniformer när jag jobbar morgonpass och går där kl: 07.35. Sen är det också där jag alltid stöter på en jättesöt gubbe som är typ 100 år och alltid sitter på nån av alla caféen längst vägen.

andra bilden: Där är klockan runt kvart i. Man kan inte se det på bilden men där är också den jobbigaste gatan någonsin, precis brevid en rondell som gör att det är tre filer man måste passera, och det enda sättet att ta sig över är att bara gå och låta bilarna (förhoppningsvis) stanna. Går inte att vara mesig på den här ön. Sen den där jävla metallställningen är ny, dom håller på att bygga något. Den är förövrigt för låg för att jag ska kunna gå där, får tydligen inte vara längre än 1.78 här på ön. Bevis på att malteser är korta och alldeles bekväma för att göra den så hög så att alla kan passera.

tredje bilden: Här är klockan tio i. Det är nu man går på bakgatorna i maltas ghetto. Folk går runt med stumpor i flipflopsen, husen och butikerna står öde och sen så den där mannen på bilden som alltid sitter och skådar ut över lillvägen. Står också alltid massa folk där och ringer, alla står och pratar i telefon precis där i närheten. Alltid undrat om det är gratis att ringa just från det där stället, or what?!

fjärde bilden: Då är klockan fem i och för att jag inte ska komma precis när klockan slår hel så behöver klockan vara tio i när jag är vid fjärde bilden, men såklart händer det nästan aldrig. Där står iaf alltid en av alla 100 frukbilar och säljer frukt, precis framför stora kyrkan som alltid står upplyst. Tycker det är lite fint där faktiskt. Har köpt frukt från frukgubben två gånger, måste se till att det blir rutin. Och sen att vi också införskaffar fruktgubbar lite här och var i Sverige. Sverige skulle behöva lite fruktgubbar, landet blir så mycket charmigare med lite fruktgubbar utplaserade i varje hörn. fint.
 
Sen vid klockan hel står jag alltid trött och anfådd på kontoret och säger åt mig själv att imorgon ska jag gå 10 min tidigare, händer det? aldrig.
 
Fick för övrigt veta igår att jag jobbar kvällspass två veckor i rad, känns väl lagom kul, men belönas med två veckor med morgonpass efter det. Och sen har vi också fått se hur schemat möjligtvis kommer ändras framöver. Återstår och se!

Hoj så länge! /Issakissa

13.11.2013

 
 
Gårdagen var minst lika slö som måndagen. Vaknade när jag vaknade och låg en lång stund och bara slöade i sängen, blir nog mycket sånt på mina lediga dagar framöver. Nu har vintern börjat och det regnar mest! Kom tillslut iväg till Sliema och alla affärer, fick med mig ett par mjukisbyxor som jag förmodligen kommer glida runt i resten av vintern. Sen ett linne och en mössa också. Och ja, det är så pass kallt att man kan ha mössa, trots att det är en medelhavsö jag bor på. Men det bästa köpen va nog när jag gick in på Nyx och skämde bort mig lite med att fylla på min sminkväska! Har vart där inne varje gång jag kollat i affärer sen dom öppna, men aldrig köpt nått. Men igår gick jag loss som en liten unge i en godisaffär. Dom hade så mycket fint, blev helt till mig! Och har tröttnat på att gå runt osminkad! Så nu blir det ändring på det! Kom iaf hem med en highlighter, en ögonskuggspalett, två borstar och en ögonskuggsprimer. Är så nöjd! På vägen hem träffade jag på Frida och Stefan o hängde med dom hem. 
 
Nu ska är det onsdag och jobbar kväll den här veckan. Ska hoppa in i duschen snart och sen gå och sminka mig (!!) 
 
Hoj så länge! /Issakissa

11.11.2013

 
Heeej readerz! Hur mår alla? jag mår bra tack! Fått skäll av alla möjliga om mitt dåliga bloggande, men vafan, testa själva, inte alltid så lätt! Men sen har ni väl inte missat sådär överdrivet mycket heller. Min fina mamma var här på besök, vi hade det hur mysigt som helst tillsammans och hon var inte alls sugen på att åka hem. Bra väder lyckades vi också få! Nu har det däremot börjat bli kallar här med, ligger oftast runt 20 grader och molning om det inte regnar och blåser. Jobbade morgonpass hela förra veckan och hängde med fina filurer på kvällarna, och nu har jag helg. Den här dagen har spenderats med att vakna vid lunch tid och traskat ner för frukost på cafe Olé, sen bara slappat resten av dagen. Imorgon planerar jag på att ta mig till Sliema för att kolla lite i affärer, har fått tillbaka intresset för kläder nu när man faktiskt kan ha på sig det utan att svettas ihjäl! Ska verkligen försöka att bli bättre på att skriva här, men dom har stängt av tillgången till vissa hemsidor på jobbdatorerna så blir lite svårare då att blogga från jobbet som jag förut ofta gjorde. Men ska försöka! 
 
Hoj så länge! /Issakissa

Finbesök på ön!


 
 
 
 
 

RSS 2.0