26.10.2013

Hej hopp!
 
Nu har en till vecka gått, och det är lördag och jag har helg. Känns inget annat än bra, ha en lördagkväll ledig, händer aldrig och kommer förmodligen inte hända tiden framöver heller. Imorgon kommer min kära mor hit på besök, ska bli så otroligt kul, har saknat henne massor!

Igår var jag ute med folket från jobbet, stackars karro va tyvärr tvungen att jobba och fick komma in senare. Det är nämligen så att det har öppnat en ny svensk restaurang som server svensk husmanskost, väldigt efterlängtat för många svenskar, måste erkänna att även jag kan sakna det lite, men jävligt lite i sånt fall. Så min chef bokade bord för 15. När jag kom dit va dom redan i full gång med rundorna av olika shots. Satt där några timmar och när vi lämna stället hade vi beställt in 85 shots alla tillsammans och rätt så många öl, betalade dessutom inte en enda krona. Så kul hade vi, dom andra fortsatte vidare när jag va tvungen att vara vuxen och ansvarsfull, eller tråkig med andra ord, gick iaf hem och sov.

Nu måste jag städa undan lite i lägenheten, sen tror jag att jag ska sova tidigt, vill att det ska bli imorgon fort!!

Hoj så länge! /Issakissa

23.10.2013

 
Hoj readerz! Som ni märker så blir det inte många inlägg under måndag, tisdag, det beror helt enkelt på att det är då jag och karro har helg. Helg hade vi även den här veckan och den spenderades med slött morgonhäng och favoritfrukost, shopping, bra människor, god mat, lite för mycket alkohol och ännur mer slö på stranden. Om jag själv får säga det så låter den helgen inte så speciellt pjåkig. 
 
Och snart kommer min mor på besök, längtar! Ska visa henne allt jag kan, bästa frukostar på Olé, slö i solen tills man tröttnar, ta en eftermiddags kaffe på City of London, hem och svira om till en grym middag på restaurangen runt hörnet, sen goda drinkar nånstans i vimlet i Paceville, sen kör man repeat på det.
 
Och att jag och karro ska få nya arbetskollegor gör till och med jobbet lite roligare!
 
Hoj så länge på er! /Issakissa

18.10.2013

 
Sitter nu på kontoret och har precis haft "middagsrast". Den spendera jag med att kolla kläder, eftersom jag imorgon planerat att gå runt i affärer innan jobbet. Om jag hittar något fint kommer jag nog helt klart att slå till, är så otroligt sugen på nya kläder. Mycket svart/vitt/grått har jag börjat tycka är snyggt. Sen har jag ju också börjar komma in i ett mode då jag vill börja köpa och använda tjockare kläder. Tror min kropp och hjärna är programerad med att göra det vid den här årstiden, vilket inte alls går när man lever på en medelshavs ö. Har för övrigt för att ni har fått snö hemma i Sverige, fyfan.

Men om man ska tillbaks till klädproblemet jag har. Har t.ex. köpt en jacka och mössa nyligen, den hänger fint där hemma och jag bara längtar till att kunna använda den.... vilket jag typ inte kommer få göra förrens i December. Sen har jag flera gånger lurat på mig jeans och trott att det ska gå, har lökats sönder varje gång men lär mig ändå aldrig. Måste säga att jag lite saknar att kunna klä på sig om dagarna. Jeans, tisha, tjocktröja, jacka och en mössa på det. Känns som shorts och linne är så jävla tråkigt och stillöst.

Får se vad jag får med mig hem efter imorgon då, antagligen ingenting eller kläder jag inte kommer kunna använda förrens December.

17.10.2013

Hej readerz!
 
Nu är helgen över och en ny jobbvecka har börjat. Den började väl sådär, kom till jobbet igår som vanligt, var rätt lugnt så det va skönt. Men sen när jag gick på middagsrast så försvann vårt internet på kontoret, och det kom inte tillbaks på hela kvällen... Min chef sa åt mig att sitta där tills det kom tillbaka... det kom aldrig tillbaka.. Han sa åt mig att översätta texterna jag hade, gick inte utan internet vilket jag kom på efter att jag lagt på luren... 

Så satt på jobbet dom fyra sista timmarna igår och lyssnade på musik, sjöng högt, gjorde allt man kunde göra på mobilen utan internet (alltså inte mycket) och gav mig själv en halv sleeve på underarmen.
 
I helgen var jag på äventyr. Jag och milo bestämde oss för att åka på äventyr till Maltas andra ö Gozo. Vi vaknade redan vid åtta och tog oss iväg till båten. Man tog en färga över på bara 15 min och sen väl på Gozo så hoppade vi på en Hop on Hop off buss. Först åkte vi till The Azure window, det är ett stort "stenfönster" som många kommer och tänka på när man pratar om Gozo, en turist grej man bör ha sett. Det va rätt så mäktigt, stora bergblock och bara massa hav. Jag och milo vill klättra oss upp på den Azure window men dom hade gjort stora varningsskyltar och satt upp ett litet rep (som vilket idiot som helst skulle kunna gå över). Efter hundratals bilder så var vi klara där och åkte därefter till Victoria som är Gozo's huvudstad. Det är en liten mysig stad men några små marknader och affärer. Vi satte oss och åt lunch på torget på en jättemysig liten restaurang, vi beställde in massvis med god mat för nästan inga pengar alls. Tyckte Victoria va jättemysigt, lugnt och skönt, och det var nästan som en blandning av Malta och italien. Sista stoppet blev Ramla bay, det va en mysigt liten strand med typ guldig (?) sand. Där bada vi lite, chillade i solen och pallade granatäpplen från någon bonde. Är iofs inte ett jättestort fan av sandstränder, och den här va ju inte bättre än någon annan när det va att behålla sanden, men såklart va det mysigt. Och bara det att vi sola och bada i mitten av Oktober är helt sjukt (!!!). Vi kom inte hem förrens klockan nio den kvällen och då vart det lite mat och sen decka vi rätt så fort efter de.
 
I tisdags åkte jag, karro, fridoorr och hennes två kompisar felicia o axel till Mellieha bay. Där mötte vi och förmodligen den enda malteskompisen vi har plus hans rysskompis. Spenderade hela dagen där och sen när vi kom hem lagade jag nog en av dom godaste matarna jag har ätit här på ön, korvstroganoff. SÅ JÄVLA GOTT VART DE! Och älskar att jag ska äta det till matlåda hela veckan!

Hoj så länge! /Issakissa

114.10.2013 - Gozo







































 


 

13.10.2013

Hej readerz!
 
Sitter på jobbet, sista dagen innan vi får gå på helg. Som vanligt ser jag fram emot helgen, något jag faktiskt inte gjorde lika mycket när jag gick i skolan. Har lite planer för helgen, bland annat utgång på tisdag med Fridoorr och de som vill. Så det ska bli kulT!
 
Har varit så himla trött de senaste dagarna (eller snarare senaste veckan då jag jobbat morgon). Tror det tar ett tag för mig att komma in i att vakna tidigt, och nu, idag, sista dagen på den här arbetsveckan så vaknade jag äntligen upp utan att vara dötrött. Bra när jag inte kommer behöva vakna tidigt igen förrens jag jobbar morgonpassen igen om en vecka.
 
Dom som känner mig vet att jag är världens tidsoptimist, en sida av mig som jag tycker mindre om. Och tidsoptimist och morgontrött klingar inte bra i mina öron. Är rättare sagt rena mardrömmen tillsammans, ingen bra kombo. Så för att komma upp i tid så har jag faktiskt ställt min klocka på 10 min före. Och för att inte vara så trött så har jag inte gjort nånting faktiskt, men jag har iaf tagit powernaps på toaletten så jag pallat med dagen. Men jag har iaf hört från folk att de ställt fram klockan och att dom alltid kommer i tid. Funkar ju inte ett dugg... vem försökte jag lura? Jag är ju aldrig dum nog och tror att klockan är tjugo över när den bara är tio över. Fattar ju vem som helst!? Jag va ju jag själv den som ställde fram klockan så jag är ju alltid medveten om vad klockan egentligen är. Så blir ändå att jag kommer prick på minuten om inte till och med lite efter prick på minuten, så behöver jag sitta helt lökig på kontoret för jag stressat som två sista minuterna. För jag är ju annars inte den som stressar upp mig när det kommer till tid, har nog kommit försent till saker oftare än vad jag kommit i tid, någon som är mindre bra. Och när jag såg folk hemma springa till bussen så tyckte jag dom va galna, det kommer ju en till buss efter den här så varför springa? Men sen så fatta jag ju att dom höll tiden och ville inte komma försent till jobb/skola/bokad tid hos tandläkarn, dom är bra människor. Så vet helt ärligt inte vad jag ska göra, har på riktigt börjat tro att det är ett syndrom jag födds med med tanke på att hela min familj har samma syndrom. Det är sällan någon kommer i tid till våra familjeträffar, men alla är likadana så där är det lugnt. 
 
Någon som har tips på hur man kan bota detta syndrom? Hjälp.
 
Hoj så länge! /Issakissa

12.10.2013

 
Älskar malta på morgonen. Gick och tänkte på det imorse när jag var på väg till jobbet, malta måste nog ändå vara som finast tidigt på morgonen. Det är ju helt klart annorlunda från Sveriges gator tidigt en lördagmorgon iaf. 
 
Kan börja med att säga att man slipper dom kalla mornarna, här glider man fortfarande runt i short och tröja i mitten av Oktober, helt otroligt. Att behöva sätta på sig tjockjacka och vantar är något som snarare skulle döda dig av värmeslag här än att rädda dig från att frysa ihjäl som jag hört att ni gör där hemma i sverige.

Vilket leder oss tills nästa bra sak, slippa stå och vänta på bussen i kylan. Kommer ihåg att det va en av dom värsta sakerna jag visste på morgonen. Att man visste att SL skulle ha problem varje morgon och man visste aldrig ifall bussen skulle komma i tid eller inte. Här åker jag väldigt sällan buss, eftersom malta inte är stort alls så kan man nästan gå överallt. Tar cirkus en halvtimme till jobbet, så det är bra sätt på morgonen att vakna till.
 
En annan sak som jag älskar är alla små tanter och gubbar man hälsar på på vägen från och till jobbet. Finns några små gamlisar som sitter på exakt samma ställe var dag och fruktgubbar utspridda lite överrallt. Så efter att ha gått förbi där ett antal gånger så börjar dom sen till slut säga hej när man går förbi. Tänk er själva att få massa "hej" och "godmorgon" av små fruktgubbar och gamlingsgummor. Tycker det är asmysigt! Hemma skulle folk aldrig prata tidigt på morgonen bortsett från om man är galen.
 
Sen bara det hur fint det är med vattnet och alla gamla byggnade runt omkring en. Men det absolut finaste är nog att se alla små skolbarn i skoluniformer stå och väntar på bussen. Jag går längst en ganska lång väg och på den vägen kan man se hur det är barn från tre olika skolor, eftersom alla skolor har olika färger på sina uniformer. Sen att killarna och tjejerna aldrig sitter tillsammans utan på två helt olika håll gör det bara ännu gulligare. Att se flottiga och skoltrötta elever på bussen hemma i sverige är inte alls lika charmigt.
 
Hoj så länge! /Issakissa
 

11.10.2013

 
Det är fredag och jag sitter alldeles för trött på kontoret och vill egentligen bara hem och sova. Och att ha sovit i en hård säng, där surrande flugor väcker dig stup i kvarten och det blåser kallt från fönstret gör det inte så konstigt att jag är trött. Och då pratar jag inte om min säng eller mina flugor. Vi har nämligen svennebesök tills söndag så blir att jag sover borta. Funderar på om jag ska göra som jag brukar och ta en powernap på toan, har gjort det några gånger men har aldrig vågat skriva det här på bloggen. Tänk om det skulle visa sig att min chef är FBI agent och söka upp allt jag sagt och skrivit.
 
Ska vara ärlig, gick faktiskt ifrån datorn nyss och gick in på toan och sov i 10 min. Och jag somnar verkligen, på direkten, känner mig lite piggare nu iaf!
 
Jag och karro firar 4 månader på ön idag. Kommer väl egentligen inte firas alls, men idag för exakt fyra månader sen så landade vi på denna lilla medelhavs ö och visste inte alls hur äventyret skulle sluta. Nu sitter vi här, på samma medelhavs ö, går till jobbet fem dagar i veckan, bor i vår lägenhet tillsammans med underbara människor och nu är det bara ett maltesiskt id-kort för att vi ska bli fulländade maltabor. Känns fint!
 
Sen att jag fortfarande glider runt i shorts och flipflops i mitten av oktober är bara ett fett jävla plus.
 
Hoj så länge! /Issakissa
 

10.10.2013

Hej hopp readerz!
 
Ska väl ändå börja med att berätta om min födelsedag. Som jag skrivit om tidigare har karro under nån vecka (vad jag trodde iaf) planerat min födelsedag. Jag fick veta att alla vi umgås med visste om överraskningen karro planerat, alla förutom jag. Så självklart började jag fuffilura kring vad hon hade planerat, och tillslut vart jag helt säker på att hon fixat en överraskningefest hemma hos millepille, eftersom jag inte fick åka dit på lördagkväll. Vad skulle det annars kunna vara tänkte jag?
 
Jag åker iaf hem på lördagkväll efter jobbet och lägger mig förväntansfull för morgondagen, hela min födelsedag har ju blivit helt hyped av alla. Sen kom överraskningen! Karros överraskning var att hon planerat, i flera månader vad jag hörde, att min storasyster Paulina skulle komma hit till min födelsedag. Så när jag ligger och sover vaknar jag av att någon kommer in i mitt rum och helt plötsligt ser jag Pau stå i mitt rum, självklart börjar jag böla.. haha.
 
Det kändes så sjukt overkligt att se henne här, har saknat henne så mycket så kunde inte tro att det va sant. Kan helt klart säga att det här var min absolut bästa födelsedag någonsin. Och jag har ju helt klart världens finaste vän, utan tvekan. 
 
Pau var här från söndag morgon till tisdag eftermiddag. Underbar som karro är så hade hon fixat ledigt åt mig på min födelsedag. Så på min födelsedag gjorde vi bara sånt jag kände för, började morgonen i tårar, när jag bölat klart tog vi oss till Café Olé och åt en gudomlig frukost. Milo kom en stund därefter och joinade oss, vi tog en kaffe på City of London och la oss sen på klipporna i solen. Hur härligt som helst att kunna bada och sola på min födelsedag, i oktober (!!!). Efter det käkade vi lite lunch, lyxa till det med att köpa godis och sen så på kvällen vart det middag med mina favoritmänniskor och sen utgång med goda drinkar på det. Hade som sagt den bästa födelsedagen någosin! Dom andra dagarna tog vi det mest lugnt, chillade på dagarna, traska runt lite, och sen middag på kvällen. Vart helt enkelt en massa häng, precis vad jag behövde! Skönt också med Pau, eftersom hon själv bott här tidigare så behövde jag inte guida runt henne, vilket jag för övrigt bevisat att jag är förjävla dålig på!
 
Nu har Pau åkt hem och jag är tillbaks på jobbet. Snart är det luunch, göttmos!
 
Hoj så länge! /Issakissa
 

FYLLDE 19 BARRE VA!!

 

05.10.2013

 
Fick ett brev idag av Karro. Det här är första ledtråden till min överraskning. Dör av nyfikenhet. Jag var helt säker på att hon planerat en överraskningsfest, men varför skulle jag då behöva en deo?
 

05.10.2013

Godmorgon folks!

Föreställer er det här, ni ligger och sover skönt, astrött efter att ha jobbat till sent och behövt åka nattbussen hem med massa fulla och glada människor. Klockan är tidigt på morgonen, typ runt nio tiden och du vet att du inte behöver gå upp av nått alarm. Då helt plötsligt väcks ni av ett ljud som upprepas om och om och om och OM igen, det är inte en låt som hackat upp sig, utan det är ett basljud som i någon konstig takt upprepas som om att just ett beat stod på repeat, det är alltså så kallad techno musik som spelas på alldeles för hög volym alldeles för tidigt på morgonen. Om ni inte vet hur techno musik låter så är det musik man blir dum i huvet av efter att ha lyssnat på i 10 min. Sen är såklart inte det allt, en pigg och glad milo kommer inklampande på rummet, tänder lampan och tjuter om att det är frukost. Tänk er det folks, det är baserat på en verklig histora, för det var nämligen min morgon. Det var väldigt nära att Milo skulle fått mitt psykbryt till frukost men som tur va slapp han det. Efter en rejäl frukost sitter jag nu hemma i soffan och vet inte riktigt vad jag ska göra. Det står mellan att gå ut och springa eller att bränna lite pengar på nya kläder, måste säga att andra alternativet helt klart lät mer lockande.

Hoj så länge! /Issakissa

04.10.2013


Hej readerz! Glad kanelbullens dag! Eftersom det var kanelbullens dag idag så bestämde sig jag och fridoorr oss för att baka kokosbollar. Sen att det vart två munkar extra blev nog bara för att fridoorr var en aningen bakis och tykte det lät som en bra idé. Fem kokosbollar och en halv munk senare mådde jag iaf förjävla illa, så lyckat vart det!
 
Har haft en bra dag, och kan nog faktiskt säga... en bra dag som vanligt. Först frukost på Café Olé, vart annars? Enda andledningen till att jag går dit nästan varje möjliga dag är för att mitt mål med vistelsen här på ön är att bli igenkänd som "tjejen som beställer cappuccion i take-away mugg trots att hon alltid äter frukost här". Och kaffegubben är gammal så kommer väl förmodligen ta några gånger innan det sker. Milo däremot som beställer espresso varje gång, som alla andra på stället blir minsan ihågkommen. Gubben måste vara bög. Men sen att dom har maltas godaste kaffe och mackor är bara ett plus. Efter frukosten gled jag hem till den bakfulla fridoorr och tjöta lite (skriver tjöta endast för att märka på att hon är från göteborg, har alltid velat ha en go göteborgskompis). Blev även en sväng på Peppi's, som förövrigt är ett skitställe, men ändå blir det på något sätt att jag hamnar där lite nu och då. 
 
Sitter på jobbet för tillfället och lyssnar på musik och dricker te. Känns jättekonstigt att kunna dricka te, men det funkar om man sätter på AC'n. Och på tal om kyla, det har tråkigt nog börjat bli tråkigare väder här på ön. Det är inte väder för att sola och jag kunde nästan ha på mig en långärmad tröja idag på väg till jobbet utan att svettas ihjäl. Har lite panik över det, vill inte ha kallt, jag är allergisk mot det.
 
Nu till det viktigaste i detta (detta: arbetsskada från att ha skrivit formellt alldeles för mycket.) inlägg är, att jag fyller år om nästan bara en dag (!!!!) Imorgon fyller min käre bror och även vän Ellinor år. Och sen på söndag är det min tur att bli ett år klokare. Skål på det!
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
 

03.10.2013

 
Blev väckt imorse av ett sms från filuren på bilden, också kallad Fridoorr. Eftersom vädret inte tillät strandhäng tyvärr så bjöd hon istället över mig på pannkaksfrukost. Vet inte vad det är, men har två gånger försökt att göra pannkakor på denna ö och det är helt omöjligt, blir aldrig sverigekvalité på dom. Men spenderade hela min morgon där med gött tjöt som Frida hade sagt. Hon måste nog vara universums goaste göteborgare, och jag vet inte huur många gånger jag hållt en kärleksförklaring för henne. 

Snart är det dags att börja röra sig mot Le work. Och igår var jag faktiskt duktig och sprang hem från jobbet. Passade på då det inte är gassande sol när jag går hem och så kommer jag också hem fortare, helt perfekt. Har varit duktig nu i några dagar och försökt röra på mig så mycket som möjligt, ikväll blir det iofs bussen hem men planerar på att springa imorgon innan jobbet. Hoppas verkligen på att det kan hålla o sig nu framöver. Vi får la se!

Hoj så länge! /Issakissa

02.10.2013








Hoj folks!
 Måste väl börja med att uttrycka mig om hur jävla sjukt det är att det redan är oktober (!!!). Det betyder ju att sommaren är över, och då kommer vi till det sjuka/bästa, för oss här på den lilla medelhavs ö så är den inte det!! Glider fortfarande runt i short och linne, och det faktum att jag även kommer kunna göra det på min födelsedag, första gången i hela mitt liv, är helt underbart! 

Det leder oss till veckans andra uppenbarelse, jag fyller år på söndag, om fyra dagar! Första gången jag inte alls nojjar över vad jag ska göra på min födelsedag, också rätt så jävla skönt. Men det är väl mest för att jag har fått veta att en annan filur redan planerat ut vad som ska hända. Karro (och kanske lite Milo, vet inte.) har planerat min födelsedag. Det enda jag fått veta är att jag måste vara freakiN hot på söndag efter jobbet, och att vara beredd på att fira mig i mer än bara en dag. Sounds good to me!

För övrigt så har jag och karro haft helg och sitter tillbaks på jobbet nu, klockan 22:36, vilket alltså betyder att det är stackars jag som jobbar kvällspass den här veckan. I måndags skulle jag och karro vara duktiga och fixa id-kort, blev det så? Svar: nej. Tredje gången för mig utan success. Blev istället att götta oss i solen på Vallettas mysigaste café med Maltas troligen köttigaste cappuccino. Resten av den dagen kollade vi runt i affärer, samlade lite vuxenpoäng och avrundade dagen med att hälsa på Milo bakom baren och även käka middag på stället där vi spenderat alldeles för många timmar av vår tid på ön, såklart pratar jag om Native.

Eftersom vi inte lyckades skaffa det där jävla id-kortet, och ja nu säger jag det där jävla id-kortet för det är ett jävla id-kort. Men vi va iaf duktiga och tog oss upp i god tid för att för fjärde gången ansöka om det. När vi väl kom dit så blev vi hänvisade till en kö. Vi ställde oss i kön, det roliga sen var bara att vi insåg att det var en kö till själva kön. Folk satt liksom och köade som en lång orm i en alldeles för trångt rum för att få hjälp av antagligen den enda maltesen på hela ön kapabel till att sköta det här jobbet, eftersom dom inte satt dit fler som skulle gjort så allt gått så mycket fortare. Ångrar idag att jag inte tog med min kamera och fota, för detta var något nytt. Kändes som vi var två flyktingar som hamnat på en flyktinganläggning, folk pratade alla möjliga språk, hade pass och pappren för att bevisa deras identitet och vi alla satt och trängdes i ett litet kalt rum med vita väggar och massvis med slitna stolar uppraded i en kringelikrok kö. Och det värsta var att folk betedde sig som djur, en kvinna och äldre man började bråka samtidigt som folk runt omkring fegt stod och tjöt i bakgrunden. Efter tre långa timmar fick vi äntligen lämna byggnade och hade då ansökt om ett maltesiskt id-kort. Och bäst för det här jävla id-kortet att det sen kommer till nytta, alla timmar av mina lediga dagar jag tagit för att få det. Fick höra av en tjej i kön att hon fått vänta på sitt id-kort i 6 månader, så vi får väl se hur det slutar. Känns som att jag kommer ha hunnit lämna ön innan jag ens blivit ens fått id-kortet. Resten av dagen spenderade vi med att göra vuxensaker, sen på kvällen tog jag en löprunda innan jag sen gick hem till Milo och kollade på "The little rascals", världens bästa film enligt mig och en rejäl dos av nostalgi.

 

Hoj så länge! /Issakissa

RSS 2.0