20.04.2014

 
Den här helgen är det påsk, och det enda sättet jag märker av det är för att affärerna har börjat sälja konsitga varianter av påskägg och orkestrar har parader på gatorna, mer påsk än så blir det inte för mig iår. Det lilla jag har gjort för påsken var att göra koksbollar och rulla i färgglatt strössel, det är så långt jag orkar sträcka mig för att "fira" påsk. Fick iofs höra "Happy easter" från en söt gubbe på Olé idag, var ju rätt så gulligt tyckte jag.
 
Igår var vi på inflyttningsfest, och jag kan ju snabbt erkänna att jag ville döda killarna när jag såg deras lägenhet. Innan har jag tyckt att min lya va rätt fräsh, men nu är det en liten grotta. Dom hade fyra toaletter, på två pers, makes no sense, fyra balkonger, havsutsikt på två av dom, ett vardagsrum större än hela min lägenhet och king size sängar i alla sovrum. Jag ville döda dom! Har ju helt klart valt fel killar att bo med, hehe.
Det va trevligt att vara där, vi vann över killarna på beer pong, lyckades impade på killarna med mina dammiga basketskills! Runt 01 så drog vi till Paceville, och där vart det som alltid. Hände miljoner saker, man var överallt, pratade som vanligt med alldeles för många svenskar, dansade på Hugos och runt 06 traskade jag hem med Pacevilles bästa fyllepizza. När jag väl kom hem så möttes jag av en som va fullare än jag, visade sig att killarna också vart ute och det slutade med alldeles för mycket. Något man lärt sig med Malta är att, här går man ALDRIG ut för EN drink, det slutar alltid upp med shotbrickor någonstans och en bra fylla.

När vi var ute igår så stötte vi även på Rodney Da SIilva från Big Brother, lustigt att se honom i verkligheten när jag följde Big Brother slaviskt. Vet inte vad man säger om den där killen, men tjejer klängde ju över honom, kul syn, vart bra underhållning för kvällen!
 
Nu ska jag fortsätta att vara bakis!
 
Hoj så länge! /Issakissa
 

19.04.2014

 
Något stort skedde idag! Jag sitter nämligen inte vart som helst och skriver just nu, jag sitter nämligen hemma. Det stora är inte att jag är ledig på en lördag och det är heller inte att jag faktiskt skriver här i bloggen, utan vi har äntligen fått internet i lägenheten!!! Vi har ju levt utan internet som grottmänniskor sen vi flyttade in i nya lägenheten (2 månader sen) och äntligen kom internetgubben!
 
Igår jobbade jag kväll och de va också min 10e dag i rad att jobba, så att vara ledig nu i helgen tycker jag att jag förtjänar. Vaknade upp imorse och käka frukost med killarna, efter frukosten drog alla till jobbet så jag drog på mig min bikini och tog med mig handduken och gick o la mig på stranden. Idag, den 19e April vart alltså premiärdagen för att ligga på stranden, kändes så jävla bra, och det va mycke folk på stranden så kändes verkligen som sommar!
 
Något annat stort som händer snart är att jag och Milo åker på besök till Sverige!! Vi åker nu på torsdag och är borta till tisdagen veckan efter. Är så himla taggad (!!!), har längtat så! Vi har fem dagar i Sverige och de känns som jag planerat varenda lilla timme.
 
Ikväll har jag och tjejerna blivit inbjudna till inflyttningsfest av Danne&Robert. Vi börjar kvällen där men kan nästan slå vad om att kvällen ändå kommer att sluta i Paceville! Så måste ner till affären och köpa nå drickbart, ta en powernap och sen börja fixa mig för kvällen.
 
Nu när vi har internet hemma så kommer jag helt klart skriva här oftare. Brukade alltid skriva i bloggen på jobbet förut, men efter att vi alla på kontoret fick en tillsägelse att vi inte får kolla runt på annat när vi jobbar så fick jag sluta med det.
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
 
 
 

Bildbomb från den senaste tiden

 
 

04.04.2014

Okej, jag var nyss med om jordskalv. Jag sitter på kontoret och slösurfar på mobilen, helt plötsligt så börjar skärmen och bordet att skaka. Jag tar ut hörlurarna och ser då också att min kollegas skärm och skärmen brevid mig också skakar. Ingen av oss fattar nånting, sen plöstligt så slutar det. Jag vet inte vad som gick igenom mitt huvud, trodde helt seriöst att det var ett spöke, tills jag såg att allt på kontoret skakade. Nu efteråt så står det om de i Maltas dagstidning. Jag var alltså nyss med om, förhoppningsvis så nära jag någonsin kommer att komma, en jordbävning!
 
Här är artikeln från Times of Malta.
 

04.04.2014

 
Ååh, jag mår så bra när solen skiner på mig. Vaknade idag och det var sol och 20 grader idag igen! Milo jobbar natt idag vilket betydde att vi hade morgonen tillsammans. Vart inte att vi kom upp ur sängen förrens kl.13 och sen vart det senfrukost på Olé innan jobbet. Var också duktigt och gick till jobbet idag i det härliga vädret, tog tid och räknade ut att det tar runt 50 min att gå till jobbet, så vi får se hur ofta det blir att jag går till jobbet...typ rätt så sällan!
 
Nu efter att vi flyttade in i nya lägenheten och allting vart nytt så har jag börjat ta tid på allting. Tidigare har jag flyttat runt i kvarteren i samma område, men nu har jag liksom flyttat mig till rätt så okänd mark. Så har tagit tid på alla möjliga avstånd som finns att gå. Hemmifrån tar det:
 
10 min till Olé
2 min till närmsta busshållsplats
2 min till närmsta mataffär
10 min till bargatan i Paceville
20 min till shoppinggatan
50 min till jobbet.
 
Det här är de avstånd jag för mestadels rör mig mellan. Det visar alltså på att mitt liv består av att äta, sova, jobba, festa, shoppa och ibland åka jag på äventyr.
 
Nästa vecka var tanken att jag skulle jobba nattpass för första gången någonsin, alltså jobba mella kl.24-09. Ingenting jag sett fram emot direkt. Men nu har jag lyckats byta nästa vecka till morgonpass istället + att jag får långledig, är ledig helgen plus måndag o tisdag!! Älskar livet!
 
Hoj så länge! /Issakissa
 

02.04.2014

 
Hade premiär på nakna ben idag (!!!). Den är idag 2a April och man skulle lätt ha kunnat legat o sola idag utan att behöva frysa. Själv så solade jag inte, men bestämde mig för att låta benen få lite sol på sig iaf. Måste säga att det kändes lite konsitgt att gå barbent igen, men kan helt klart vänja mig med det!
 
Började dagen med mysfrukost som ni kan se på bilden. Kanske inte standardmysfrukostbilden, men käkade min dagliga skål av havregrynsgröt och kollade ett avsnitt av New Girl. Fick även höra gottit skvaller av Milo, folk blir tydligen på smällen här till höger o vänster. Fick även höra att det vart lite drama i huset igår när de hade paarteey. Tydligen så snodde serben tjejen som italienaren höll på med. OCH(!), här om natten när jag och Milo låg och sov så hörde vi plötsligt hur nån började dra i handtaget, trodde det va serben som kommit hem full och ville säga något, men nej så fel jag hade! Det var nån stackare som italienaren hade tagit med hem, hon hittade väl inte vägen ut eller nått.
 
Förutom att jag suttit ute i solen idag och gottat mig så fick jag även äran att fastnade i hissjäveln till lägenheten. Åker ner med hissen som vanligt och helt plöstligt stannar hissen och jag sitter där, ensam, och kan inte komma ut (!!!) Om det här skulle hända för några år sen så skulle jag förmodligen pissat på mig och börjat gråta, har varit rädd för hissar såå länge och har väl bara på senaste åren kommit över den rädslan. Så de vart bara för mig att sätta mig och vänta på att min räddare i nöden skulle komma och rädda mig, vart en kort tjock maltes som vart dagens hjälte. Kom också en halvtimme sent till jobbet p.g.a detta, kändes lagom kul att behöva ringa min team leader och förklara att anledningen till att jag kommer sent är för jag sitter fast i hissen, lät förmodligen som en dålig ursäkt.

Hoj så länge! /Issakissa
 

01.04.2014

 
Först vill jag bara säga hur läskigt snabbt tiden går, att det är första April idag är sjukt. Känns inte alls som att det var länge sen det va nyårsafton. Sen att jag såg en gubbe simma i havet i söndags är också något värt att nämna. Vet inte om han består av stora mängder fett så han inte känner hur jävla kallt det är i vattnet eller om det är jag som är en mes, men för mig kommer det iaf ta ett tag till innan jag doppar min kropp i havet.
 
Det har äntligen börjat bli varmare på vår lilla ö. Och jag märker att det är lika svårt för mig att vänja mig att gå utan jacka nu som det var för mig att vänja mig att gå med jeans i början av vintern. Idag när jag skulle gå och handla mat så hade jag på mig ett par mjukisbyxor och min skinnjacka, slängde också på mig en tunnare kofta ifall det skulle vara lite blåsigt. Ångrade mig rätt fort efter att jag kommit ut, det var minst 20 grader och skinande sol, och där gick jag fullt påklädd i helsvart. Det är kul också, i början när jag kom till Malta så såg man enkelt vilka som var malteser och vilka som var turister. Malteserna gick alltid runt med ett lager tjockare kläder än turisterna. Men! efter 10 månader på ön så kan jag nu säga att jag blivit en maltes, trots att turisterna glider runt med shorts och linne så kommer det ta ett tag till innan jag dumpar mina jeans och skinnjackan.
 
Skönt iaf med värme igen, var på tiden, kanske jag kan bli på lite bättre humör och börja älska livet igen!
 
Hoj så länge! /Issakissa
 
Juste (!!!), att Millepille ska följa med till Sverige nu i April är ju lite sjukt, snackade om det en kväll och nu helt plöstligt har vi bokat biljett och snart kommer han sitter där vid mitt köksbord hemma i Sverige och äta svennefrukost. Känns typ såhär: AAMAAGAADH. SHIIIIT. WHAAAAAT. FYFANVASJUUUUKT. heh.
 
 

RSS 2.0