29.08.2013

 

Önskar att bilden ovan var från min terass, men icke. Det är från våran nyfunna svennekompisars terass. Vi träffade på en Marcus en sen halvluddig kväll då vi var på väg hem från bargatan. Där på vägen hem satt en pratglad skåning som även betalade cykeltaxin hem, så snäll är han också. Marcus och hans kompisar har nu även blivit våra kompisar nu. Efter första mötet har det blivit en utgång med svenskar där vi även hittade en härlig prick vid namnet Frida och ett gäng andra svenskar. Så nu i tisdags vart det även att hälsa på Marcus och Tobbes nya lya i ett penthouse som det så fint kallas. Och de är därifrån den otroliga utsickten över Valletta och Sliema kan skådas. Så vi har inte bara hittat ett par trevliga människor att hänga med utan även också vårat framtida hängställe, askalas! Jag är inte alls avundsjuk på killarna... att dom varje morgon kan vakna upp till den utsikten... nejdå...

Dagens äventyr vart att svänga förbi tobbe och marcus för att hämta upp marcus longboard. Nu när jag börjar jobba på måndag så måste jag hitta ett bra och helst snabbt sätt att ta mig till jobbet, vilket i mitt fall kanske kommer bli en longboard. Buss kostar alldeles för mycket i längden och att gå tar för lång tid. Så snäll som Marcus är så fick jag låna hans för att provåka lite, och jag hoppas nu bara att jag överlever detta!

Ikväll ska jag och karro ut och fika med milo och hans vän som är här på besök, ska bli trevligt!


Väder rapport:
Lökigt som fan men lite mulet.


/issakissa

28.08.2013


























I den här charmigt ruckliga byggnaden skaffade vi oss idag var sitt social security number som behövs för att kunna stanna på denna lilla ö. Behövdes endast ett giltigt pass och ett arbetsavtal och sen var man good to go!

28.08.2013

Hoj i huset!
 
Jag, Isabel, har ett jobb! Karro har samma likadant jobb! Fick ett samtal en dag och fem minuter senare var man med jobb. På måndag börjar jag och karro jobba på ett företag som heter Videoslots, där ska vi jobba med kundsupporten och sitta fem dagar i veckan och ta emot mejl och samtal från deras kunder. Vilket betyder att vi blir kvar på ön ett tag framöver! Känns fint!
 
/Issakissa
 
 

25.08.2013

Hoj gott folk, issakissa som skriver. (Känner att jag måste klargöra det först nu när karrobus även hittat hit)

Börjar inlägget med den fina meninga, jag är nu mera arbetslös. Låter förmodligen värren än det egentligen är. Jag sa nämligen upp mig från mitt jobb idag. Anledningen till det är väl helt enkelt för att jag fått nog av stället, efter en månad... haha. Men att bara jobba kvällar/natt, 6 dagar i veckan med fucktards, som jag så fint kallar dom, till arbetskollegor så låter det helt plötsligt inte lika konstigt. Och för att inte glömma timlönen som låg på 3,50 euro/h. Skrapar ihop mer pengar i timmen på att sjunga lite falskt på gatan. Så, första dagen som arbetslös och det känns förjävla bra! Och oroa er inte peeps, ska självklart söka nytt jobb. Har förståt att jag inte kan leva på min suger daddy allt för länge.
 
Imorgon kanske jag och karro + fabbeboii aka. cykelpojken och hans polare ska åka till Blue grotto. Googla det era jävlar, för har själv inte sett mer än bilder på stället så har inte mycket att säga om det, än.
 
Karro hälsar!
 
Hoj så länge!
 
 

22.08.2013



Gårdagen vart lyckad. Kvällen bestod av muppigt svennehäng, snygga tvillingar, häng i vip'n på Hugos, massor med dans och sen hemgång passande till soluppgången. Precis så jag ville ha det. OCH, trots en bra utgång så slapp jag någon halvgosig bakisångest vilket gör denna lediga dag blir lite fetare. Idag vaknade jag alldeles för sent, så min plan att steka i solen hela morgonen sket sig. Men vuxna och ansvarstagande som vi är så ska jag och karro snart pallra oss iväg till affären och handla mat så vi har någon middag till ikväll.

Hoj så länge!  / issakissa
 

21.08.2013


Antar att det är såhär en ungdomslya ska se ut, smutsig disk som fint står i kö för att bli diskad, högar med tvätt som även används som återvinning då man inser att strumporna inte blivit tvättade av sig själva och ytor som bara är allmänt stökigt. För i sånt fall tycker jag vi är rätt så bra på att uppfylla förväntningarna för en sånn lya. Men idag får väl vara stora dagen då vi tar hand om röran.


För övrigt så har jag mest jobbat sen det senast skrevs i denna blögg. Sover på dagarna, jobbar på nätterna, har väl ofrivilligt vänt på dagsrytmen. Men här om dagen var jag duktig och kom upp redan vid halv nio, hade iofs aldrig klarat mig utan millepille som väckarklocka men upp kom jag iaf. Kände mig som levande död fram tills 12 då jag bestämde mig att kila iväg till affärerna i Slemmet (Sliema) och kolla på kläder. Fick med mig hem en ny tisha från Zara, typ det jag har råd med som fattig, men glad är jag för det. Efter shoppandes fick jag en timmes powernap på klipporna, vid havet, i solen, klagar inte. Och efter det var det att springa iväg till jobbet. På jobbet gör jag det vanliga, börjar alltid passet med att kolla uteserveringe, efter det är det dags att göra allt små pyssel som finns att göra sen resten av kvällen hänger jag antingen bakom disken och tar emot kunder eller så springer jag runt vid uteserveringen. Börjar känna mer och mer hur jag har koll på allt, vilket känns kul, men oj vad jag kan avsky stället ibland.


Igår på vägen hem fick jag, som varje kväll, sällskap av fyllona som tappert stapplar hem längst strandpromenaden efter förmodligen en dräggig kväll på bargatan. Och måste säga att jag varje kväll är ganska så mycket avundsjuk på alla fyllon. Jag vill också gå ut, jag vill också dricka billig sprit, jag vill också klä upp mig och lukta gott, jag vill också gå hem runt morgonkvisten lite smålullig och tycka att livet är allmänt fint. SÅ, det ska jag fan i mig göra ikväll, för både idag och imorgon är mina lediga dagar, så jag har idag för att vara den jag vill vara och imorgon till att vara någon jag inte vill vara.


Väder rapport: Det regnade och åskade imorse.

Ps. Någon som vet vem man vänder sig till vid klagomål på dåligt väder på den annars väldigt soliga ö?!

/Issakissa

 

Introduktion

Hej hopp!
 
Detta är Karro som skriver. Tänkte att det kanske är min tur nu att visa framfötterna till denna blogg eftersom jag också är en del av denna duo som flyttat till Malta.
 
Just nu händer det inte mycket för min del. I morgon så ska jag iväg och lämna ut CV:n borta i Sliema. Jag kommer också att börja redigera videon från min födelsedag som ska upp så fort som möjligt. Tid i min värld just nu flyter runt om en fisk i en skål. Men det ska ta och ändras på!
 
Annars så är allting väldigt lugnt, varmt och stillsamt.
 
 
Ciao!

Video


Bättre sent än aldrig.
Stockholm till Malta

Nya lyan


Vardagsrum och kök

Kök.

Klassiska skräckfilmskorridoren

Mitt och karros badrum
Mitt sovrum för tillfället (vi byter rum varannan månad)

Vår lilla uteplats

Karros sovrum
 
 
 
 
 
 

 

17.08.2013

Som man såg nedanför så va jag och karro på Creamfields i torsdags. Creamfields är en stor house festival, det bestod av fyra olika scener där massa olika dj's spelade, bland annat Alesso. Så då jag va ledig i torsdags så gick vi spontant och köpte oss ett par biljetter samma dag, kostade förövrigt typ två veckors mat. Men kul va det.
 
Det sega var väl dagen efter, då jag var tvungen att gå upp alldeles för tidigt för att gå och jobba. Så sliten och förstörd som jag kände mig kämpade jag mig iväg till jobbet, kom tjugo minuter försent och började passet med en underbar utskällning av min kollega på någon halvkrasslig engelska som han skrapat ihop. Kunde inte hjälpa det men småfnissade för mig själv när han skriker "Where are you??" då jag kommer innanför dörren. Tänkte spontant, här är jag ju din blinda jävel, vilket han också fick till svar fast en aningen censurerat. Självklart menade han, where have you been?, men stackarn, det är inte alltid så lätt... men det gav mig ett gott skratt iaf. Hotade med att jag skulle få sparken gjorde han också då jag sa nej när han berättade för mig att jag skulle jobba tills stägning, alltså 15h, bakis, reaktion han fick var   NO FUCKING WAY. Så efter några timmars arbetande i total tystnad så bad han om ursäkt för sitt beteende (YES!) och jag fick gå hem vid sex som planerat. Tog även after work till en annan nivå och plaska runt lite i havet efter jobbet medans solnedgången pågick bakom husen, resten av kvällen tog jag chansen att ligga hemma och göra absolut ingenting. Någonting jag var väldigt bra på att göra förut, och gjorde väldigt ofta har blivit något så ovanligt här och är rena lyxen när jag har tid för det.

Juste, jobbet som skulle höra av sig gjorde inte det, dom har skjutit upp det i en vecka nu, och både jag och karro har mejlat dom utan att fått nått svar. Så vi är lite små snea på dom atm, men får väl hoppas på svar på måndag eller nått... 
 
Hoj så länge! /Issakissa

Creamfields

 

13.08.2013

Har nog inte varit såhär nervös på ett bra tag, både jag och Karro var på intervju hos ett företag som heter Videoslots, efter det blev vi båda kallade för ett test där dom testade vår engelska, och idag är dagen då vi båda ska få reda på ifall vi fått jobbet eller inte. Ä R. S Å. N E R V Ö S! Känner att jag behöver verkligen det här jobbet så sjukt mycket! Så kommer väl bara sitta inne hela dagen och vänta på svar...

Snälla (valfri gud) gör så att de anställer mig och Karro på Videoslots! Tack på förhand!

11.08.2013



Godmorgon readerz! Är nyligen hemkommen från en snabbfrukost på Café Ole. Det har nämligen blivit mitt favorit frukostställe här på ön. Har varit där några gånger med Millepille, det är inte så stort men alltid fullt med människor, och ligger bara 10 min från där vi bor. Helt perfekt! Men det bästa är att dom serverar svennekaffe, vilket jag saknat sen jag kom hit! Så, har fått en bra start på dagen och tänkte nu gå och lägga mig på klipporna ett tag! Hoj så länge! 

10.08.2013

Hejhopp! Sitter just nu i nya lägenheten med nya roomiesar och allt nytt. Känns hur bra som helst, här trivs vi bra! Nämligen så att lägenheten vi bodde i förut var endast ledig för dom två första månaderna, och tur som vi hade blev vi uppraggade av två andra tjejer som vi nu ska bo med en tid framöver. Lägenheten ligger i samma klunga som den tidigare lägenheten, så den är ungefär i samma stil som den innan, kanske lite mer hemmamysig bara!

Annars så jobbade jag ju mitt 15h pass nu i torsdags, det kändes okej i början, och tur som jag hade kom karro förbi och gjorde mig sällis under kvällen. Vilket fick tiden att gå otroligt mycket snabbare, helt plöstligt var klockan åtta och kvällspasset började, det var efter det och efter karro gått som timmarna blev sega. Tror min kollega märkte hur död jag var, så vi började stänga igen stället tidigare än planerat, SKÖNT. Efter jobbet satte jag mig på Native bar's terass och väntade på att Milolovic skulle sluta, och lyxade även till det med en öl. Eftersom jag jobbat varje kväll i snart en månad så hade det ju inte blivit några utgångar på den tiden, så kände att jag var tvungen att passa på då jag inte var allt för död efter jobbet. Efter att Milolovic slutat så gick vi hem som två sönderarbetade zombies och tokdecka efter det.

Det var ju menat att jag skulle jobba 15h's pass även igår. Morgonen började med att jag försov mig, och på vägen till jobbet snubblade jag i trapporna på gården, slog i knäskålen i trappkanten och kunde inte gå efter det. Men jag kämpade mig iaf till jobbet där dom märkte ganska snabbt att jag inte kunde jobba med bara ett ben, så blev hemskickad igen. Vart mitt kortaste arbetspass hittills. Blev att stanna hemma även ikväll, blir ett avsnitt av Girls med karro snart och efter det kommer Millepille förbi pch plockar upp mig, vi ska gå och dricka kaffe o äta banoffee pie på mitt favoritställe nära The point. mumma!
 
Hoj så länge!

08.08.2013

Precis kommit innan för dörren efter ett ganska smärtfritt arbetspass. Ingen kollega som tar varje chans han får till att imponera på mig eller bara vara allmänt jobbig, och heller inte någon som ber mig städa efter hans egna röra. Så om jag ska vara så och se det från den positiva sida så var det väl helt okej. Men oj vad jag inte klarar av min chef, fick reda på idag att jag ska jobba från 13 till stängning som är runt 3 tiden, både imorgon och på fredag, så att han kan vara ledig och gå på grillfest. Jag ska alltså jobba 14 timmar i sträck två dagar i rad. Men snäll som han är så fick jag sluta en timme tidigare idag så jag åtminstone kunde skrapa ihop 5 timmars sömn och inte 4. Är så jävla trött/irriterad/frustrerad/trött/trött/arg just nu. Bäst att sova nu så jag överlever morgondagen.

Ps.Jag hoppas grillfesten han ska på imorgon är sämst och att maten smakar skit.

06.08.2013

Här mina damer och herrar skådar ni... min första lön!
i detta förvånadsvärt lilla paket fick dom ner 293 jävligt värförtjänta euro.
Och måste säga att även fast det är inga pengar för alldeles för många timmar så känns det bra, det här täcker hyran och lite till, så slipper gå varken hungrig eller hemlös även den här månaden!
Men det var tur att jag inte passerade köpcentret som ligger precis intill kontoret, för OJ vad dom här pengarna hade försvunnit snabbt!

06.08.2013


Först och främst, fyfan va vattenmelonen ser äcklig ut på bilden. Iofs var den inte så speciellt jättegod så bilden gör sig väl egntligen rättvis. Vattenmelon vart iaf min belöning för att ha varit så duktig den här förmiddagen.
 
Vaknade först tidigt av alarmet som aldrig ville sluta ringa, sen vart det kycklingsallad á la Milo till frukost och efter lite morgonchill så vart det dags att gå hem, sminka på sig ett ansikte och åka till Pieta för att göra ett engelska test. Ett företag jag har varit på intervju hos hörde av sig igår och ville gör ett sådant fint jobbigt jävla engelska test som dom flesta supportjobb ofta har. Så vid tre kom jag dit, fick sätta mig vid ett skrivbord, fick papper och penna och en lång text på nästan ett helt A4. fyfan. Kändes lite back to shool. Och som alla vet är jag ju 2 cool 4 school. Men det var bara att gräva fram de skoltrötta hjärnceller man har och den gräsliga handstilen som får folk att tro att jag är Max 7 år och börja skriva. Testet gick ut på att man fick en text på svenska, om företaget, och så skulle man översätta det till svenska. Man märker att mina hjärnceller gått på semester, var helt slut i huvudet efter. Men nu är det gjort, och även karro är där just i denna stund och gör testet, så får hålla tummarna för oss båda och hoppas på att vi ägde det där testet.

 Nu ska jag ta bussen (vilket är en upplevelse i sig) och hämta min fattiga lilla lön jag skrapat ihop under mina två första veckor på jobbet. Sen är det bara tillbaks till jobbet ikväll och knega tills det är dags för fyllorna från bargatan att börja knata hem. Hoj så länge!
 

05.08.2013

Att växa upp och bli "vuxen" (vet inte om jag vågar klassa mig själv som vuxen) SUGER. Jag kan ta hand om mig själv. Jag vet hur man diskar, tvättar, lagar mat, stryker, jag tjänar mina egna pengar, betalar hyra, men vem fan bestämde att vuxenlivet skulle innehålla alla dom tråkiga delarna av livet?! 

Sitter hemma, kylskåpet är tomt, och då snackar jag om att vi just nu endast äger två syltburkar, en påse pasta och fem paket nudlar, endast. Tvättmedlet är slut så jag kommer behöva återanvända mina smutsiga strumpor. Jag ska jobba ikväll men har lust att fejka nån hjärtattack så jag får gå hem. Det enda som är som det ska är disken, den står fint diskad i torkstället, men det är inte så speciellt konstigt eftersom den aldrig används med tanken på att det inte lagas någon mat i det här hushållet. Så det som behövs göras är att gå och handla, gud så tråkigt.
 
Hoj så länge, nu ska jag gå och göra tråkiga vuxensaker, känner att min konto av vuxenpoäng måste få tömmas snart som i att någon fin människa kommer hit och pysslar om mig, mamma? någon?

Rudimental - Waiting all night

Har knarkat den här låten ett bra tag nu. älskar't

04.08.2013


Denna vecka har kommit till sitt slut, det är söndag då jag själv tycker att jag borde ligga bakis på vardagsrumsmattan och säga att jag aldrig mer ska dricka, men nej. Jag var istället upp med tuppen runt tio tiden imorse och åt en överraskande god frukost och drack helt klart Maltas godaste kaffe hittills. Fick även bra sällskap till det så ska faktiskt inte säga att jag hade föredraigt bakisångesten framför min morgon. Efter det var all energi jag hade kvar i sjuklingkroppen slut så det blev att gå hem och tokdecka på vardagasrumsmattan. 


Både jag och karro har knaprat antibiotika hela veckan, dom på bilden är min kuckelemuckmedicin som jag tryckt i mig. Blir mer och mer människa för varje dag så det är skönt. Hela sjukgrejen började med en vanlig förkylning, men hårt arbete, växling mellan varmt och kallt och dåligt med sömn på det ledde till feber, kallsvettningar och noll energi. Blev tillslut tvingad till doktorn och då visade sig att jag hade Lamonia som är någon typ av infektion i lungorna. Så har varit hemma hela veckan, mått fram och tillbaka men nu är jag väl någolunda pigg och ska även jobba ikväll. Får se hur det går, kommer förmodligen få ta det lite lugnt såhär första dagen. Karro ska också jobba ikväll, hon jobbade också igår. Har varit lite back to school då jag suttit och förhört karro på Hard rock café's meny, något man måste kunna, så om nu undrar vad för ingredienser en Legendary Hickory BBQ onion cheeseburger innehåller, fråga karro!


Det har även varit en stor happening nu i veckan här på lilla ön, ingen mindre än Karro har blivit hela ett år klokare. Hela 19 barre kan hon nu smälla upp i fejset på pikésnubbarna från bargatan som frågar om hennes ålder. Detta hade såklart planerats med fyverkerier och magdansande snubbar på klipporna, men alla planer blev totalt sönderkrossade när vi båda fick pappret i handen på antibiotikan vi skulle börja knapra den kommande veckan. Men eftersom det var karro födelsedag så kan inte ett lite piller stoppa oss, så vi satte på oss kaladressen och gick ut och firade med middag utomhus, som förövrigt är J Ä V L I G T lyxigt för oss som fattiga, och därefter fika på ett nytt favorithängställe precis vid strandpromenaden.


Ikväll ska det jobbas, för oss båda, så får se om det slutar levande eller ett nytt besök till badrumsgolvet med lungorna upphostade.

KARRO 19 BARRE!

Bilder


Frukost på City of London

Precis nedanför lägenheten

Vår mini market precis runt hörnet

Standard middagen som fattig - pasta med salt

Hänger med karro på ballen

Lyxar till det med favorit mackorna från Peppi's till middag

Bargatan som jag varje kväll måste passera för att komma hem...

RSS 2.0